Hypotheekadvies

Al bij het oriënteren naar een koopwoning, gaan verhuizen of een onverhoopte verbreking van de relatie komen er allerlei financiële vragen omhoog. Wat kan ik lenen? Kan er verbouwd worden? Kan ik in de woning blijven wonen? Fina helpt jou graag met al deze vragen. Naast het hypotheekadvies brengt Fina je in contact met allerlei partijen, die betrokken zijn bij het (ver)kopen van een woning of regelen van de scheiding. Denk hierbij aan een makelaar, taxateur, notaris, bouwkundig keurder en echtscheidingsdeskundige. Zo wordt er vanaf het begin meegedacht met alle te nemen stappen.

Een hypotheek afsluiten of aanpassen is niet iets wat je zomaar even doet. Uitgebreide en vakbekwame voorlichting is wenselijk. Het liefst ook nog op een dusdanige manier dat je begrijpt waar het over gaat. Daarom staat er op deze site geen mogelijkheid om je maximale hypotheek uit te kunnen rekenen. Daar komt zoveel meer bij kijken, dat dit in een persoonlijk gesprek voor jou inzichtelijk gemaakt wordt.

Eerste huis kopen

Voor een starter lijkt het afsluiten van een hypotheek makkelijker te zijn geworden. Niets is minder waar!
Een eerste huis kopen brengt een heleboel nieuwe dingen met zich mee. Het stellen van een bankgarantie, financieringsvoorbehoud, marktwaarde bepalen en hypotheekrenteaftrek zijn hier een voorbeeld van.
Een hypotheek afsluiten is een persoonlijke zaak, want ieder mens is verschillend. Daarom is het bij de keuze van jouw hypotheek belangrijk om niet alleen naar de laagste rente te kijken. De woonlasten worden namelijk ook bepaald door: jouw gezinssituatie, werk, eigen geld en zekerheden die je wenst.
Daarbij zijn er speciale regelingen voor starters die financieel voordeel kunnen opleveren.

Verhuizen

Het grote verschil met een eerste huis kopen, is dat je nu al een huis en een hypotheek hebt. Fina kan door het opstellen van een analyserapport inzicht geven in de verhuismogelijkheden. Zo kan er een bewuste keuze gemaakt worden om het huis in de verkoop te zetten.
Het is goed om te weten dat, tegen bepaalde voorwaarden, je oude hypotheekvorm meegenomen kan worden. Fina geeft advies over de verschillende hypotheekvormen en jouw mogelijkheden.

Uit elkaar gaan

Of je nu getrouwd bent of niet: uit elkaar gaan is een ingrijpend besluit en heeft grote gevolgen voor je financiële situatie. Heb je samen het huis gekocht, dan moet de hypotheek en de gezamenlijke financiële huishouding verdeeld worden. Wat gebeurt er nu met het huis, de hypotheek en de spullen? Is het de wens dat één van jullie twee in het huis blijft wonen of gaan jullie het huis verkopen? Er komt veel op je af en je zult waarschijnlijk met veel vragen zitten.
Financieel advies als je uit elkaar gaat is belangrijk. Samen zoeken we naar een haalbare, verantwoorde en betaalbare oplossing voor beide partijen.

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Heb je een hypotheek met NHG, dan zijn er aanvullende mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld: kwijtschelding bij verkoop met verlies of de haircutregeling. NHG biedt namelijk hulp bij het weer betaalbaar maken van de hypotheek voor één van beiden. Zo kan de woning worden behouden en een verkoop met verlies worden voorkomen. Fina is op de hoogte van de regels van de NHG en zoekt naar de best passende mogelijkheid.