Geld lenen

Soms kan het gebeuren, dat je ineens geld nodig hebt. Ook een woning verkopen met verlies komt voor in deze tijd.

Er zijn vele verschillende oplossingen voor te vinden. Bij Fina begint het met het inventariseren van de behoefte en te bespreken of de lening wel echt nodig is. Soms kan er door het totaalbeeld dat Fina heeft een andere oplossing worden gevonden voor het tekort aan geld. Mocht een lening toch nodig zijn, dan kijken we naar het totale financiële plaatje en zoeken naar de beste mogelijkheid. Leningen verschillen niet alleen in rente, maar ook in voorwaarden, zoals de looptijd, mag er boetevrij worden afgelost en is er de mogelijkheid om weer geld op te nemen. Ook kan het zijn dat je al een lening hebt lopen of structureel roodstaat bij de bank of credit card maatschappij. Een krediet is goedkoper dan roodstaan bij de bank of de credit card.

geldlenen kost geld

Er zijn 2 soorten kredieten. Een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

Persoonlijke Lening

Bij een Persoonlijke Lening leen je eenmalig een bedrag dat je binnen een afgesproken periode terugbetaalt. Per maand betaal je een vast bedrag aan rente en aflossing. De rente is vast voor de hele looptijd. Soms kan een persoonlijke lening eerder dan afgesproken boetevrij worden afbetaald, maar dit is niet altijd het geval.

Doorlopend Krediet

Bij een Doorlopend Krediet spreek je een maximale leensom af. Hierbinnen kun je voortdurend opnemen en aflossen, de rente is variabel en het krediet heeft geen vaste einddatum.

 

De keuze tussen een persoonlijke lening of doorlopend krediet is afhankelijk van het bestedingsdoel en jouw eigen voorkeur. Als je geneigd bent het aanwezige bedrag makkelijke uit te geven, kun je beter kiezen voor een persoonlijke lening. Met een doorlopend krediet zou het krediet dan langer lopen, waardoor er meer rente wordt betaald. Heb je genoeg discipline om alleen geld op te nemen voor echt noodzakelijke doeleinden en ook om zo snel mogelijk weer af te lossen, dan kan de flexibiliteit van een doorlopend krediet beter passend zijn.

 

Overweeg je een lening af te sluiten of heb je al een lening lopen, met Fina zorg je ervoor dat deze past binnen jouw totale financiële plaatje.

 

LET OP! Geld lenen kost geld.