Reizen en recreatie

Reisverzekering

Diefstal van bagage, onverwacht in het ziekenhuis belanden of een ongeval. Het zijn zaken die uw vakantie goed kunnen verpesten. De reisverzekering kent doorgaans een basisdekking die naar keuze aangevuld kan worden met de dekkingen: geneeskundige kosten, wintersport, bijzondere sporten, geld, automobilistenhulp, ongevallen en/of rechtsbijstand.

Er zijn verschillende soorten reisverzekeringen:

  • De aflopende reisverzekering; die wordt afgesloten voor de duur van één vakantie.
  • De doorlopende reisverzekering; die het hele jaar van kracht is.
  • De langer op reisverzekering; die voor speciale reizen, bijvoorbeeld, een werkvakantie of stagereis bedoeld is.
  • De annuleringsverzekering; die dekking biedt voor de annuleringskosten wanneer de reis niet door kan gaan.

Caravanverzekering

Je beleeft in jouw vrije tijd veel plezier aan jouw huis op wielen. Veel mensen denken dat de caravanverzekering onder de autoverzekering valt. Dit is alleen als de caravan aangekoppeld is aan de auto en dan alleen met betrekking tot wettelijke aansprakelijkheid. Dit betekent dat alleen de schade die je aan anderen aanricht met je caravan verzekerd is.
Als de caravan niet aan je auto is aangekoppeld, dan loopt de aansprakelijkheid via je aansprakelijkheidsverzekering. Schade aan de caravan onderweg of op de camping is verzekerd via een caravanverzekering. De caravanverzekering biedt dekking bij schade die veroorzaakt is door brand, ontploffing, diefstal, inbraak en storm. Naast de caravan zelf is vaak de voortent en eventuele aanbouw ook meeverzekerd.

Camperverzekering

De basis van de camperverzekering is de wettelijk verplichte WA verzekering. Deze verzekering zorgt ervoor dat wanneer je aansprakelijk bent voor schade, die je aan een ander persoon in het verkeer toebrengt, verzekerd is. Naast de standaard dekking zijn er aanvullende dekkingen te kiezen.