Leven en welzijn

Overlijdensrisicoverzekering

Met deze verzekering kun je voorkomen dat je nabestaanden in financiƫle problemen komen als je onverhoopt komt te overlijden. De nabestaande kan de partner zijn die in de woning blijft wonen, maar ook een familielid die je niet met schulden wilt achterlaten. Jouw nabestaanden krijgen na overlijden een bedrag uitgekeerd. Hiermee kunnen ze een lening aflossen of het bedrag gebruiken om de maandelijkse uitgaven te voldoen. Een overlijdensrisicoverzekering biedt de zekerheid dat de nabestaande dezelfde levensstijl kan behouden.

Ongevallenverzekering

Een ongeval zit in een klein hoekje. Deze verzekering heeft tot doel een uitkering te verstrekken indien je een ongeval overkomt. Er kan een uitkering worden verstrekt bij ziekenhuisopname, blijvende invaliditeit en overlijden.

Uitvaartverzekering

Met een uitvaartverzekering zorgt u ervoor dat de kosten van een begrafenis of crematie betaald kunnen worden, zodat nabestaanden in tijden van rouw daar geen zorgen over hoeven te hebben. Vaak wordt een uitvaartverzekering verward met een overlijdensrisicoverzekering. Een belangrijk verschil is dat een uitvaartverzekering bij overlijden altijd uitkeert. Een overlijdensrisicoverzekering keert alleen uit bij overlijden tijdens de looptijd. De uitvaartverzekering is in feite een levenslange overlijdensrisicoverzekering. Er worden verschillende soorten uitvaartverzekeringen aangeboden. Er is een natura uitvaartverzekering, een kapitaal uitvaartverzekering of een combinatie van deze twee.